Sjekkliste for vedlikehold av din bolig

Slik sjekker du behovet for vedlikehold i din bolig.

Ikke glem å vedlikeholde boligen

Tjeneste

Vedlikehold av bolig

Kontaktskjema
Renovering av gamle hus

Renovering av hus eller leilighet - hva bør jeg se etter?

Våren, med sitt løfte om nytt liv og varmere dager, markerer også en ideell tid for å gi boligen din den nødvendige oppmerksomheten den fortjener etter en lang og krevende vinter. Enten du bor i leilighet eller hus har vi samlet våre beste tips til hva du bør se etter nå som vinteren er på hell.

Les gjerne vår veiledningen og sjekkliste for å holde boligen din i topp stand gjennom våren. Vi forstår at høst og vinter kan være utfordrende for boligen din med regn, snø, vind og kulde som tærer på yttervegger, tak og uteplasser. Dette kan føre til alvorlige skader som løse taksteiner, råte i kledning, konstruksjonsangrep og frostskader på takrenner.

Sjekkliste, dette burde du se over på våre

Det er alltid lurt å være å være proaktiv når det gjelder vedlikeholdet av boligen din. Skader er ikke alltid åpenbare før de blir omfattende og kostbare. Derfor er det lurt å ta en  grundig sjekk av boligens tilstand nå som våren er på vei. Vi har utarbeidet en sjekkliste som tar for seg hvert de tingene som oftest blir skadet etter en lang høst og vinter, og som kan hjelpe deg med å avdekke potensielle problemer før de får fotfeste.

Vanlige Boligskader:

Utvendig inspeksjon for hus og leiligheter. Selv om du bor i en leilighet, kan det være deler av bygningen du selv er ansvarlig for, eller som det kan være nyttig å rapportere til boligselskapet eller forvalteren.

Skade på tak:  Taktekket er ekstra sårbart om høsten og vinteren. Sterk vind, is, tung snø, slitasje og fallende greiner kan føre til løse takstein og sprekker i taktekningen. Dette åpner døren for fuktighet, og kan potensielt føre til fuktskader og råte. Derfor anbefaler vi en grundig inspeksjon og umiddelbare utbedringer ved eventuelle funn.

Lekkende takrenner: Takrenner lider ofte skade om høsten eller vinteren, spesielt hvis de ikke er blitt rengjort før vinteren setter inn. Løv og gjørme kan føre til blokkeringer, noe som kan resultere i sprekker når vannet fryser. Lekkende takrenner kan føre til fuktighet og påfølgende råteskader på boligen. Regelmessig rengjøring og vedlikehold er avgjørende for å unngå disse problemene.

Dårlig lufting og isolering: Mangel på isolasjon og feil lufting på taket kan føre til dannelse av istapper, som ikke er normalt. Utilstrekkelig isolasjon og dårlig lufting kan også resultere i fuktighet på loftet og i takkonstruksjonen. Disse problemene kan være kostbare å utbedre, og vi anbefaler å søke faglig hjelp for en grundig vurdering av behovene for utbedring.

Vinduer og balkongdører. Kontroller for tetthet og tegn til kondens mellom glassene, noe som kan indikere dårlig isolasjon.

Fasade: Råtesporer utgjør en trussel mot fasaden og oppstår ved kontakt med fuktighet over tid. Kledning er spesielt utsatt nederst på husvegger, underkanten på vinduer, i skjøter og ved takrenner.  Inspeksjon av treverket for misfarginger og skader, kombinert med en fysisk sjekk for porøsitet, er nødvendig for å oppdage og håndtere råte. For leilighetsbygg er det lurt å se etter sprekker eller avflassing av maling.

Balkonger og terrasser: Se etter sprekker i betongen, løs rekkverk, og at sluk ikke er tettet av løv og skitt

Utbedre raskt og forebygg fremtidige skader: Alle nevnte skader og mangler bør utbedres raskt. Sprukne takstein og råte har en tendens til å utvikle seg negativt, og utbedringer som utsettes, utsettes ofte lengre enn planlagt. Vi anbefaler å erstatte skadet taktekke, installere nye takrenner ved lekkasje og konsultere fagpersoner for evaluering av skadeomfang.

Innvendig inspeksjon

Inne i leiligheten er det flere områder du bør inspisere nøye for å oppdage eventuelle skader forårsaket av vinterens påkjenninger.

  • Veggene: Se etter fuktmerker eller mugg, spesielt rundt vinduer, dører, og på badet. Dette kan være tegn på kondens eller lekkasjer.
  • Tak og loft: Sjekk tak og eventuelt loft for vannskader eller mugg. Misfarging kan indikere lekkasje.
  • Gulv: Se etter hevelser eller skader på tregulv og laminat som kan ha oppstått på grunn av fuktighet.
  • Ventilasjonssystem: Rengjør og sjekk ventilasjonsanlegg og -spalter for å sikre god luftkvalitet inne.
  • Rør og vannvarmer: Inspiser synlige rør for lekkasjer, og sjekk vannvarmeren for rust eller tegn til svikt.

Tilbakemeldinger fra våre kunder..

Tilbakemelding fra våre kunder - Din Byggpartner AS

Totalrenovering

“Hei! Jeg har totalrenovert en leilighet på 68 kv.meter.
Jeg har en god opplevelse av firmaet fra begynnelse til slutt! Det har vært punktlighet og resultatet er flott!
Også veldig hyggelige mennesker å forholde seg til. De har gjort sitt ytterste for at jeg som kunde er super fornøyd! Jeg kommer til å anbefale firmaet videre 😊”

rate50

Inger Aamodt Berg – Oslo

Tilbakemelding fra våre kunder - Din Byggpartner AS

Oppussing av rekkehus

“Jeg er veldig fornøyd med jobben som ble gjort. Rask, god og hyggelig respons på forespørsel inkl. befaring og levering av tilbud. – God og tett oppfølging underveis i prosjektet. – Opptatt av høy kvalitet på jobben og veldig pirkete på egne vegne. – Fleksibel og god prosjektledelse. – Godt samarbeid fra start til mål.”

rate50

Morten Wettergreen – Bærum

Kontakt oss for pristilbud..