Hva koster en totalrenovering? Priser i 2023

En totalrenovering av boligen din kan være en betydelig investering, men det kan også være en av de mest givende måtene å forvandle hjemmet ditt på. Totalrenovering kan gi deg muligheten til å skape drømmeboligen du alltid har ønsket deg. Men før du går i gang med en totalrenovering, er det viktig å forstå kostnadene som er involvert. Prisene for totalrenovering kan variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert omfanget av arbeidet og materialvalg. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva du kan forvente når det gjelder kostnader for en totalrenovering i 2024.

Hva koster det? Priser og gjennomsnittpriser

Nedre pris

Kr 10.000,-/m2

Snittpris

Kr 15.000,-/m2

Øvre pris

Kr 25.000,-/m2

Snittpris for Totalrenovering i 2023:

I 2023 ligger gjennomsnittsprisen for totalrenovering i området av omtrent 15 000 kroner per kvadratmeter. Denne prisen inkluderer materialer og arbeidskraft, samt alle nødvendige oppgraderinger som inngår i prosjektet. La oss gi et eksempel for å illustrere dette: Hvis du har en bolig på 100 kvadratmeter og ønsker å gjennomføre en totalrenovering, vil den gjennomsnittlige kostnaden være omtrent 1 500 000 kroner.

Nedre Prisområde for Totalrenovering: For mindre omfattende totalrenoveringsprosjekter, der du kanskje ikke endrer strukturen på hjemmet ditt eller bruker de mest eksklusive materialene, kan prisene være lavere. I 2023 kan du forvente å betale omtrent 10 000 kroner per kvadratmeter for slike prosjekter. Dette prisnivået kan være passende for mindre boliger eller de som ønsker å oppgradere sitt nåværende hjem uten å gjøre store endringer i layout eller struktur.

Øvre Prisområde for Totalrenovering: På den andre siden, for mer omfattende totalrenoveringsprosjekter der du ønsker å inkludere luksuriøse materialer, omfattende strukturelle endringer eller spesialdesign, kan prisene ligge på opptil 25 000 kroner per kvadratmeter. Dette prisnivået kan være aktuelt for de som ønsker å skape en unik, tilpasset boligopplevelse eller som ønsker å oppgradere til de mest eksklusive materialene og fasilitetene.

Faktorer som påvirker Totalrenoveringsprisene: Flere faktorer kan påvirke prisen på en totalrenovering. Disse inkluderer omfanget av arbeidet, valg av materialer, valg av entreprenør og geografisk beliggenhet. Det er viktig å få pristilbud fra flere kvalifiserte entreprenører for å få en nøyaktig vurdering av kostnadene for ditt spesifikke prosjekt.

En totalrenovering av boligen vil normalt være et omfattende og kostbart prosjekt. Det er mange ulike poster som vil påvirke hvilken pris man ender opp med å betale. En totalrenovering innebærer som regel kostnader knyttet til rivning, tømrerarbeid, gipsing, gulvlegging, maling, renovering av bad og kjøkken, elektrisk anlegg, samt rigg og drift.

Gjennomsnittsprisene oppgitt her, er for prosjekter der det skal utføres arbeid innenfor alle de vanligste områdene. Dersom du ikke planlegger å renovere badet eller kjøkkenet, vil det kunne medføre en noe lavere pris per kvadratmeter for din totalrenovering. På den andre siden kan prisen for ditt renoveringsprosjekt bli høyere, dersom du skal renovere flere bad, eller om du skal gå til anskaffelse av et stort og kostbart kjøkken.

Hvilken entrepriseform du velger, kan påvirke hva det koster å totalrenovere boligen. En totalentreprise innebærer at du inngår kontrakt med ett enkelt selskap, som tar ansvaret for å levere hele totalrenoveringen, inkludert prosjektledelse og alle underleverandører. Da får du normalt også en faktura med en samlet pris for alle leveranser knytte til renoveringen. En delentreprise innebærer at du inngår separate kontrakter med flere ulike selskaper, for hvert av fagfeltene eller delprosjektene som skal utføres som en del av totalrenoveringen. Ved en delentreprise vil du selv måtte ta ansvar for mye av prosjektledelsen og koordineringen mellom de ulike fagfolkene.

Totalrenoveringer kan resultere i økt verdi på boligen din, spesielt hvis du starter med et oppussingsobjekt. En totalrenovering kan gi verdiøkning på omtrent 1-2 ganger kostnaden knyttet til prosjektet. Hvis boligen din allerede har en normal standard, kan du forvente å få tilbake kostnadene du legger inn, eller kanskje noe mer. Det er imidlertid betydelig variasjon i graden av prisøkning, avhengig av faktorer som geografisk beliggenhet og boligtype.

I de fleste tilfeller trenger du ikke å søke til kommunen for å gjennomføre en totalrenovering. Unntakene er når du gjør endringer i bærende konstruksjoner, fasadeendringer, vindusendringer eller store strukturelle endringer. Entreprenørene du samarbeider med, kan hjelpe deg med å finne ut om en søknadsprosess er nødvendig.

For å sikre en god pris for din totalrenovering, er det viktig å velge riktig entreprenør. Sørg for å finne entreprenører med erfaring, gode referanser og kostnadseffektiv prosjektgjennomføring.

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å forstå kostnadene knyttet til en totalrenovering i 2023 og de faktorene som påvirker prisene. Når du planlegger en totalrenovering, er det viktig å ha en klar forståelse av budsjettet ditt og å samarbeide med profesjonelle entreprenører for å sikre en vellykket gjennomføring av prosjektet.

Når du har besluttet å gå videre med prosjektet, er det viktig å innhente flere anslag fra kvalifiserte entreprenører. Dette vil bidra til å gi deg en bedre oversikt over kostnadene, samt muligheten til å sammenligne priser og tjenester fra ulike leverandører. Det er også viktig å sørge for at entreprenøren du velger er lisensiert og forsikret for å sikre kvalitet og pålitelighet i arbeidet.

Sparing på lang sikt: Selv om kostnaden for å skifte kledning kan virke høy, bør du også vurdere de langsiktige fordelene. Kvalitetskledning, riktig installert og vedlikeholdt, kan forbedre energieffektiviteten i huset ditt, redusere vedlikeholdskostnadene og øke verdien av eiendommen. Det kan også gi en frisk og fornyet fasade, som kan gi glede og nytte i årene som kommer.

Hvor mye det koster å skifte kledning på huset ditt vil variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert materialvalg, arbeidskostnader, tilstand av eksisterende kledning, tilleggsarbeid og kompleksitet av prosjektet. Å få nøyaktige anslag fra profesjonelle entreprenører og nøye planlegging er nøkkelen for å sikre et vellykket resultat. Mens kostnaden kan virke høy, bør du vurdere det som en langsiktig investering som kan forbedre utseendet og funksjonaliteten til hjemmet ditt, samtidig som det potensielt øker dets verdi. Vurder alle disse faktorene nøye før du tar beslutningen om å skifte kledning, og sørg for å samarbeide med kvalifiserte fagfolk for å oppnå de beste resultatene.

Motta uforpliktende tilbud!

Få uforpliktende tilbud på totalrenovering. Klikk på knappen under og fyll inn skjema med detaljer om arbeidet som skal utføre. Husk å skriv inn kontaktinformasjon slik at du er enkel å nå om det skulle være informasjon bedriften trenger for å kunne gi deg tilbud.

Hvorfor velge oss?

Vi har et godt forhold til våre største konkurrenter som vi respekterer faglig. Likevel er det noen punkter som vi mener gjør oss til den foretrukne leverandøren når du skal renovere eller pusse opp!

– Lokal tilstedeværelse
– En fast kontaktperson
– Leverer til avtalt tid og pris
– Høy fokus på service og kvalitet
– Allsidighet – Vi tar hele jobben for deg
– Vi koordinerer alle håndverkere
– Konkurransedyktige priser
– Meget gode referanser

Les mer om DinByggpartner AS

Sjekkliste når du velger firma

Vi har utarbeidet noen punkter som vil hjelp deg med å velge riktig håndverker.

– Sjekk referanser
– Undersøk at selskapet er registrert
– Få en oppdragsbeskrivelse
– Sørg for at forsikringer er i orden
– Få skriftlig tilbud/avtale

Se også..

Andre søkefraser vår kunder benytter relatert til «Hva koster en totalrenovering?»

Hva koster det å renovere et gammelt hus?
Er totalrenovering søknadspliktig?
Hvor mye koster en totalrenovering?
Hvor mye koster totalrenovering av bolig?
Hva er dyrest å pusse opp?
Hvor lang tid tar det å totalrenovere et hus?
Hva er forskjell på oppussing og renovering?
Når bør man totalrenovere bad?
Hvorfor bygges ikke nye hus med kjeller?
Hvordan få godkjent soverom i kjeller?
Er kjelleren godkjent?
Er det lov å bygge hus selv?

Hva sier våre kunder om oss?

Vi vet at kvalitet, kommunikasjon og tett oppfølging er helt avgjørende for våre kunder. Vi utfører vårt arbeid som avtalt, og liker å gjøre det lille ekstra for våre kunder. Våre fornøyde kunder er vår beste markedsføring.

Les tilbakemeldinger fra våre kunder.

Unngå å havne i konflikt..

1,6 millioner nordmenn kjøper håndverkertjenester privat årlig av disse havner ca. 15% i en konflikt med håndverkeren. Det mest oppsiktsvekkende er at 75% ikke sørger for å ha en skriftlig avtale som et detaljert tilbud eller en kontrakt. Den endelige sluttprisen og hva som var avtalt er en hyppig grunn til konflikt. Sørg for at du får oversendt pris og en beskrivelse av arbeidet som skal utføres skriftlig. Et godt råd er å ikke betale håndverkeren på forskudd. Skal deler av arbeidet betales underveis betalt aldri for mer en arbeidet som er utført og materialer som er benyttet. Unngå for all del å benytte svart arbeidskraft.