Hva koster det å bytte vinduer?

Det er vanskelig å gi eksakt pris på hva det koster å skifte vinduer. Ofte er håndverkeren avhengig av å se nærmere på arbeidet som skal utføres før de kan gi deg en pris. Prisen varierer basert på størrelse og om vinduene skal skiftes i en fasade laget av tre eller mur. På denne siden finner du gjennomsnittlige priser for utskifting av vinduer og hva som er viktig å tenke på før du velger et firma til å skifte ut dine vinduer. Prisene på denne siden tar utgangspunktet i prisberegninger fra 2024.

Hva koster det? Priser og gjennomsnittpriser

Nedre pris

Kr 4.500,-/stk

Snittpris

Kr 6.500,-/stk

Øvre pris

Kr 15.500,-/stk

Prise på utskifting av vinduer

Når det kommer pris på utskifting av vinduer er det mange variabler som påvirker prisen. Størrelsen på vinduene påvirker selvfølgelig prisen, det samme gjelder om det skal skiftes ut vinduer i en tre fasade eller om fasaden er laget av mur. Har det nye vinduet tilsvarende størrelse som det gamle slik at det kan settes rett inn uten at lysåpningen må endres vil ofte gjennomsnittlig pris på utskifting av vinduer ligge på rundt 6.500,- inkludert montering av både foringer og lister.  Små vinduer kan trolig skiftes ut for så lavt som 4.500,- men har du store vinduer eller at det kreves tilpassing av lysåpningen før vinduet kan monteres vil prisen bli vesentlig høyere, i enkelte tilfeller vil prisen ligge så høyt som 15.500,- pr. vindu. Priser oppgitt er estimat på hva du må forvente at arbeidskostnaden vil ligge på, pris på innkjøp av vinduer tilkommer og er avhengig av hvilken type og hvilken produsent du ønsker.

Hvorfor er det lurt å skifte ut vinduene?

Er dine vinduer i dårlig stand, har kittet løsnet eller treverket begynt å flise seg opp? Da er det kanskje på tide å få byttet ut vinduene. Ofte har eldre vinduer dårlig isoleringsevne slik at det ofte er en god og smart investering å skifte ut eldre vinduer. Normal levetid på vinduer er 25-30 år, er du usikker på hvor gamle dine vinduer er kan du prøve å ta en titt inne i avstandslisten mellom glassene her skal det normalt stå produksjonsdato (eks. 30.11.1998) Har du vinduer produsert før 1995 kan du vurdere om vinduene burde byttes. Ønsker du å skifte ut størrelsen på vinduene er det viktig å merke seg at dette kan være søknadspliktig. Mange ønsker også å få byttet ut gamle vinduer for å redusere strømutgifter da nye vinduer har en langt bedre isoleringsevne og holder langt bedre på varmen i boligen enn hva gamle vinduer gjør.

Hva påvirker prisen på utskifting av vinduer?

Snittprisen på 6.500,- tar utgangspunkt i at det nye vinduet er i tilvarende størrelse som det gamle slik at det ikke må gjøres noe ekstra arbeid med tilpassing av lysåpning og at det er normal tilkomst til der vinduet skal skiftes ut. Skal vinduene skiftes på et sted der det ikke er lett tilgang og der det muligens er behov for lift eller stillas vil dette påvirke prisen. Det samme gjelder for utskifting av takvinduer eller om det skal settes inn vinduer et sted det ikke har vært vinduer tidligere.

Kan jeg bytte ut vinduer selv?

For å forsikre seg om at vinduene er byttet ut korrekt vil man som regel trenge en fagperson for utskifting av vinduer. Erfarne håndtverekere med lang erfaring med utskifting av vinduer sørger ikke bare for at vinduet settes inn korrekt, men de passer også på at både vannbrett og beslag monteres korrekt slik at vann ledes bort fra både vindu og fasade. Samtidig vil også en fagperson sørge for at det blir tilstrekkelig tett rundt vinduene slik at ikke kulda trekker inn mellom vindu og veggen. Ved å benytte et firma til å skifte ut dine vinduer vil du også trolig kunne få en langt bedre pris på innkjøp av vinduer da entreprenører ofte har innkjøpsavtaler med de forskjellige vindusleverandørene. Spør gjerne den leverandøren du ønsker å benytte til å skifte vinduer om å få en pris på både utskiftingen (arbeidet) samt pris på selve vinduene.

Motta uforpliktende tilbud!

Få uforpliktende tilbud på utskifting av dine vinduer. Klikk på knappen under og fyll inn skjema med detaljer om arbeidet som skal utføre. Husk å skriv inn kontaktinformasjon slik at du er enkel å nå om det skulle være informasjon bedriften trenger for å kunne gi deg tilbud.

Hvorfor velge oss?

Vi har et godt forhold til våre største konkurrenter som vi respekterer faglig. Likevel er det noen punkter som vi mener gjør oss til den foretrukne leverandøren når du skal renovere eller pusse opp!

– Lokal tilstedeværelse
– En fast kontaktperson
– Leverer til avtalt tid og pris
– Høy fokus på service og kvalitet
– Allsidighet – Vi tar hele jobben for deg
– Vi koordinerer alle håndverkere
– Konkurransedyktige priser
– Meget gode referanser

Les mer om DinByggpartner AS

Hva sier våre kunder om oss?

Vi vet at kvalitet, kommunikasjon og tett oppfølging er helt avgjørende for våre kunder. Vi utfører vårt arbeid som avtalt, og liker å gjøre det lille ekstra for våre kunder. Våre fornøyde kunder er vår beste markedsføring.

Les tilbakemeldinger fra våre kunder.

Unngå å havne i konflikt..

1,6 millioner nordmenn kjøper håndverkertjenester privat årlig av disse havner ca. 15% i en konflikt med håndverkeren. Det mest oppsiktsvekkende er at 75% ikke sørger for å ha en skriftlig avtale som et detaljert tilbud eller en kontrakt. Den endelige sluttprisen og hva som var avtalt er en hyppig grunn til konflikt. Sørg for at du får oversendt pris og en beskrivelse av arbeidet som skal utføres skriftlig. Et godt råd er å ikke betale håndverkeren på forskudd. Skal deler av arbeidet betales underveis betalt aldri for mer en arbeidet som er utført og materialer som er benyttet. Unngå for all del å benytte svart arbeidskraft.

Sjekkliste når du velger firma

Vi har utarbeidet noen punkter som vil hjelp deg med å velge riktig håndverker.

– Sjekk referanser
– Undersøk at selskapet er registrert
– Få en oppdragsbeskrivelse
– Sørg for at forsikringer er i orden
– Få skriftlig tilbud/avtale

Se også..

Hva koster det å skifte vinduer i Oslo – Hva koster det å skifte vinduer i Asker – Hva koster det å skifte vinduer i Bærum