Hva koster det å montere elbil lader hjemme?

Det er vanskelig å gi eksakt pris på hva det koster å montere en elbil lader. Ofte er elektriker avhengig av å se nærmere på arbeidet som skal utføres før de kan gi deg en pris. Prisen varierer basert på hvor langt kabler skal strekkes. Om det allerede finnes en kurs som kan benyttess eller om det må legges opp en ny kurs til elbil laderen. På denne siden finner du gjennomsnittlige priser for montering av ny elbil lader og hva som er viktig å tenke på før du velger et firma til å montere din nye elbil lader. Prisene på denne siden tar utgangspunktet i prisberegninger fra 2024.

Hva koster det? Priser og gjennomsnittpriser

Nedre pris

Kr 15.500,-/stk

Snittpris

Kr 18.500,-/stk

Øvre pris

Kr 25.000,-/stk

Prise på montering av elbil lader hjemme

Når det kommer pris på montering av elbil lader er det flere variabler som påvirker prisen. Hvor langt bakler skal strekkes og om dette kan legges direkte på eks. undersiden av kledningen eller om det er behov for å grave grøft vil påvirke prisen. Finnes det allerede tilstrekkelig kapasitet i sikrringsskapet eller må det legges inn en dedikert ny kurs til elbil laderen? Er det enkel rørføring eller allerede lagt klart til montering av elbil lader vil dette kunne monteres for lavt som 15.500,- i enkelte tilfeller enda litt lavere, men må det legges opp ny kurs med inntil 10 meter ledning vil mintering av ny elbil lader normalt ligge på 18.500,- inkludert både arbeid, ny kurs og alle materialer. I enkelte tilfeller vil prisen kunne bli vesentlig høyere, er det vanskelig å strekke ledninger eller om det er behov for å grave grøfter vil dette påvirke prisen. Da vil prisen fort kunne komme opp i 25.000,- eller mer.

Hvorfor er det lurt å montere elbil lader?

Hvorfor er det lurt å montere en elbil lader hjemme? Når du skal lade elbilen hjemme har du i utgangspunktet to muligheter for lading. Du kan lade bilen via stikkontakt (under visse forutsetninger) eller via en dedikert vegglader/ladeboks. Lading via stikkontakt er den rimeligste løsningen, men her får du ofte lav effekt og lading av bilen tar lang tid. Samtidig kan det være brannfarlig om ikke anlegget er tilpasset bruken. Du kan altså lade bilen med vanlig stikkontakt om anlegget ditt er bygget for dette, men ladestrømmen er da begrenset til 10A og kursen som benyttes har jordfeilbryter type B. Er du usikker på om strømnettet ditt kan benyttes er det lurt å ta kontakt med en sertifisert  el-installatør som kan se over strømnettet ditt. En dedikert elbil lader hjemme vil gi deg flere fordeler. Først og fremst får du betydelig raskere lading av bilen samtidig som det er brannsikkert. En ladeboks er en fastmontert lader som instaleres hjemme. Ladeboksen gir mulighet for høyere ladefart, hvis du har nok strøm inn til huset. Det er en sikker lademåte, solid og eliminerer feilbruk. Kabelen kan være avtakbar eller fastmontert. En ladestasjon koster, så dette må sees på som en investering som må fordeles over bilens levealder. En ladeboks varer i hvert fall ti år.

Hva påvirker prisen på montering - elbil lader?

Hva påvirker prisen på montering av elbil lader hjemme? Snittprisen på montering av elbil lader hjemme på 18.500,- inkluderer ofte både montering av ny kurs, inntil 10 meter kabel og elbil lader. Er det behov for å grave grøft eller det er langt mellom sikkringsskap og stedet der ladern skal stå må det påregnes at prisen vil kunne bli noe høyere.

Motta uforpliktende tilbud!

Få uforpliktende tilbud på montering av elbil lader hjemme eller på kontoret. Klikk på knappen under og fyll inn skjema med detaljer om arbeidet som skal utføre. Husk å skriv inn kontaktinformasjon slik at du er enkel å nå om det skulle være informasjon bedriften trenger for å kunne gi deg tilbud.

Hvorfor velge oss?

Vi har et godt forhold til våre største konkurrenter som vi respekterer faglig. Likevel er det noen punkter som vi mener gjør oss til den foretrukne leverandøren når du skal renovere eller pusse opp!

– Lokal tilstedeværelse
– En fast kontaktperson
– Leverer til avtalt tid og pris
– Høy fokus på service og kvalitet
– Allsidighet – Vi tar hele jobben for deg
– Vi koordinerer alle håndverkere
– Konkurransedyktige priser
– Meget gode referanser

Les mer om DinByggpartner AS

Hva sier våre kunder om oss?

Vi vet at kvalitet, kommunikasjon og tett oppfølging er helt avgjørende for våre kunder. Vi utfører vårt arbeid som avtalt, og liker å gjøre det lille ekstra for våre kunder. Våre fornøyde kunder er vår beste markedsføring.

Les tilbakemeldinger fra våre kunder.

Unngå å havne i konflikt..

1,6 millioner nordmenn kjøper håndverkertjenester privat årlig av disse havner ca. 15% i en konflikt med håndverkeren. Det mest oppsiktsvekkende er at 75% ikke sørger for å ha en skriftlig avtale som et detaljert tilbud eller en kontrakt. Den endelige sluttprisen og hva som var avtalt er en hyppig grunn til konflikt. Sørg for at du får oversendt pris og en beskrivelse av arbeidet som skal utføres skriftlig. Et godt råd er å ikke betale håndverkeren på forskudd. Skal deler av arbeidet betales underveis betalt aldri for mer en arbeidet som er utført og materialer som er benyttet. Unngå for all del å benytte svart arbeidskraft.

Sjekkliste når du velger firma

Vi har utarbeidet noen punkter som vil hjelp deg med å velge riktig håndverker.

– Sjekk referanser
– Undersøk at selskapet er registrert
– Få en oppdragsbeskrivelse
– Sørg for at forsikringer er i orden
– Få skriftlig tilbud/avtale

Se også..

Hva koster det å montere elbil lader i Oslo – Hva koster det å montere elbil lader i Asker – Hva koster det å montere elbil lader i Bærum