Isolering av loft

Etterisolering av loft

Isolering av loft gjør boligen med energieffektiv og reduserer varmetapet i boligen.

Etterisolering av kaldt loft er både miljøvennlig og lønnsomt, siden varmen stiger er det spesielt effektivt å ha et goldt isolert tak i boligen. Det mest effektive for å forhindre varmetap i en bolig er å øke isolasjons tykkelsen, ved å etterisolere kaldt loft kan vi legge/rulle ut nye isolasjonsmatter over bjelkelaget og det eksisterende isolasjons sjiktet. Ønsker du å ha et gulv til oppbevaring er det mulig å fore opp bjelkelaget tilsvarende tykkelsen på den nye isolasjonen vi legger inn og montere rupanel, gulvspon eller tilsvarende slik at det er mulig å både gå og benytte kald lotet til lagring.

Hvorfor er det anbefalt å etterisolere loftet?
Er du plaget av et kaldt hus og høye strømregninger? Å etterisolere eldre rå loft er en effektiv og enkel metode for å redusere varmetapet og øke komforten i hjemmet ditt.  Hvis du ønsker å beholde det rustikke preget av råloftet, samtidig som du ønsker en varmere bolig, er økning av isolasjons tykkelsen i bjelkelaget nøkkelen.

En grundig inspeksjon av den eksisterende isolasjonen er første skritt. Hvis den gamle isolasjonen er i god stand, kan du enkelt legge et nytt lag isolasjon oppå den eksisterende. Hvis den derimot viser tegn til skader eller sammenpressing, bør den fjernes og erstattes med ny isolasjon. Samtidig bør du vurdere luft- og damptettheten til himlingen for å unngå potensielle fuktproblemer ved kondens.

I henhold til byggeforskriftene skal total isolasjonstykkelse ved etterisolering av loftet være 300 mm. Det anbefales å legge et lag for å fylle bjelkelaget, etterfulgt av et nytt lag som legges på tvers av bjelkene. Dette er spesielt viktig da mesteparten av varmetapet i et hus skjer gjennom loftet og taket. Ved å investere litt ekstra i isolering her, kan du ikke bare redusere strømregningene, men også forberede deg på fremtidige energieffektivitetskrav.

Sikring av god tetthet er også essensielt. Lufting på loftet er viktig for å unngå fuktproblemer, men samtidig er det nødvendig å hindre at kald luft trenger inn i isolasjonen. Raftepapp eller vindtetting langs veggene er viktige tiltak, i tillegg til å dekke til forkanten av isolasjonsplatene for å sikre en lufttett konstruksjon.

Isolering av loft

Hvis tanken på et ekstra oppholdsrom på loftet frister, krever dette en grundigere isoleringsprosess. Leke ut veggene med stendere, legge vindsperre mellom lektene, og sørge for nøyaktig plassering av isolasjonsplatene er avgjørende. Dette gjør loftet egnet for annet enn bare lagring, åpner muligheten for et ekstra soverom, kontor eller annet bruksrom.

Avslutningsvis bør du ikke glemme å etterisolere loftsgulvet. En korrekt isolert loftsgulv reduserer også varmetapet, og her er det viktig å bruke samme grundige fremgangsmåte som ved etterisolering av råloftet.

Etterisolering av loftet er ikke bare en investering i energieffektivitet, men også i økt komfort og brukbarhet av hjemmet ditt. Reduser varmetapet, senk strømregningene, og transformér loftet ditt til et rom som møter dine nåværende og fremtidige behov.

Inspirasjonsbilder - isolering av loft

Eksempler på oppussingsarbeid

  • Bygge ut loftet, oppussing av loft og etterisolering
  • Etterisolering av loft. Isolering av gulv, vegger og tak.
  • Utskifting av vinduer og dører.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 
 

Kontakt oss om du trenger hjelp til isolering av loft – Kvalitet, gode referanser og god pris!

Maler firma Oslo, Bærum, Asker, Røyken, Hurum, Lier og Drammen

Vi utfører også..

Andre oppdrag enn bare oppussingsarbeid. Vi vet hvor slitsomt det er for våre kunder å måtte forholde seg til flere kontaktpersoner når en jobb skal utføres. Har du andre arbeidsoppgaver du trenger hjelp til? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud. Vi utfører det aller meste av oppdrag både inne og ute.

Hvorfor velge oss?

Vi har et godt forhold til våre største konkurrenter som vi respekterer faglig. Likevel er det noen punkter som vi mener gjør oss til den foretrukne leverandøren når du skal renovere eller pusse opp!

– Lokal tilstedeværelse
– En fast kontaktperson
– Leverer til avtalt tid og pris
– Høy fokus på service og kvalitet
– Allsidighet – Vi tar hele jobben for deg
– Vi koordinerer alle håndverkere
– Konkurransedyktige priser
– Meget gode referanser

Les mer om DinByggpartner AS

Hva sier våre kunder om oss?

Vi vet at kvalitet, kommunikasjon og tett oppfølging er helt avgjørende for våre kunder. Vi utfører vårt arbeid som avtalt, og liker å gjøre det lille ekstra for våre kunder. Våre fornøyde kunder er vår beste markedsføring.

Les tilbakemeldinger fra våre kunder.

Søkeord som leder til denne siden

Våre kunder søker også etter..

Hvordan etterisolere loft, Etterisolering av loftet, Isoleringstykkelser for loft, Energieffektivisering loft, Etterisolere loftet kostnad